Offspring Media breidt uit naar buitenland

Offspring Media breidt uit naar buitenland

Online uitgeverij Offspring Media zet haar eerste buitenlandse stappen. Het snelgroeiende bedrijf met verschillende platformen in de jonge gezinnenmarkt lanceert vandaag Für Mamas in Duitsland.

Offspring Media is een bedrijf dat content en e-commerce samenbrengt in de vorm van een online uitgeverij met verschillende platformen voor zwangere vrouwen en jonge moeders. In Nederland is het bedrijf inmiddels actief met verschillende online content platformen, waaronder MamaLove.nl en Forumvoorzwangerevrouwen.nl. Naast de verkoop van kinderboeken via een eigen kinderboekenclub, werd onlangs ook de overname van een webshop gespecialiseerd in borstvoedingsproducten aangekondigd. De stap naar Duitsland wordt gemaakt in samenwerking met lokale partners met een achtergrond in online marketing.

Mathijs Visser, mede-oprichter van Offspring Media, licht toe: “Zelfstandig bewerken we de Nederlandse markt. We zien veel kansen in onze niche markt, en mede door een aantal overnames groeien we hard. De uitbereiding vanuit Nederland naar Duitsland is zeer interessant, maar ook erg arbeidsintensief als je die helemaal zelf wilt doen. Door de samenwerking met lokale partners die kennis en een groot netwerk hebben kunnen we veel sneller uitbreiden. We hebben hiervoor gezocht naar partijen met een sterk netwerk in online marketing. Ik ben erg trots op deze uitbreiding en ik verwacht dat we de komende jaren mooie stappen kunnen gaan zetten in de jonge gezinnenmarkt in Duitsland.”

Over Offspring Media
Jaarlijks worden er rond de 180.000 baby’s in Nederland geboren en zijn er ongeveer 780.000 geboortes in Duitsland. Naast een paar gevestigde mediapartijen in dit segment zijn er geen nieuwe toetreders. Daar willen we vanuit Offspring Media verandering in brengen. Offspring Media onderscheidt zich door uitgebreide en betrouwbare informatie aan te bieden en deze op een toegankelijke manier te presenteren. Door vanuit ons online DNA deze jonge gezinnen markt te betreden en heel gericht producten aan onze platformen te koppelen verwachten we direct een verschil te kunnen maken.

Naast commerciële mogelijkheden in de vorm van advertenties, nieuwsbrieven, social media bereik, leadgeneratie en gesponsorde content, biedt Offspring Media partners ook de mogelijkheid om e-commercekoppelingen te maken. Bij commerciële samenwerkingen wordt altijd gezocht naar een meerwaarde voor zowel de adverteerder als de doelgroep van de platformen.

Geef een reactie